Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι ο κόσμος μετατοπίζεται ταχύτατα από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή. Οι άνθρωποι καταναλώνουν όλο και περισσότερο ψηφιακό περιεχόμενο σε καθημερινή βάση – στα κινητά τηλέφωνα, τους φορητούς υπολογιστές, τους επιτραπέζιους υπολογιστές στην εργασία ή στο σπίτι. Οι εταιρείες που δεν έχουν ακόμη ενσωματώσει το digital marketing στo company strategy θα πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα πριν είναι αργά.

Γιατί, λοιπόν, το digital marketing (διαδικτυακό μάρκετινγκ) είναι τόσο σημαντικό;

Το digital marketing δεν είναι απλά μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη δύναμη στο σημερινό πεδίο του μάρκετινγκ, αλλά πρόκειται να είναι το μέλλον του μάρκετινγκ γιατί όπως όλοι έχουμε καταλάβει τα ψηφιακά μέσα θα αντικαταστήσουν σύντομα περισσότερες παραδοσιακές μορφές.

Παρόλο που οι παλαιότερες γενιές αναμφισβήτητα θρηνούν για την κατάρρευση των εφημερίδων, των βιβλίων, των μεθόδων επικοινωνίας και των παραδοσιακών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, όσοι έχουν μεγαλώσει με το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα, αγκαλιάζουν ήδη τον νέο κόσμο της ψηφιακής κατανάλωσης.

Το digital marketing και οι ψηφιακές μέθοδοι επικοινωνίας είναι γρηγορότερες, πιο ευέλικτες, πρακτικές και εξορθολογισμένες, οπότε ίσως δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι μόλις η τεχνολογία έγινε προσιτή σχεδόν από όλους, ξεκινήσαμε γρήγορα να προσανατολιζόμαστε προς την ψηφιακή εποχή. Τα καλά νέα είναι ότι το ψηφιακό (digital) προσφέρει εξίσου μεγάλη δυνατότητα στους εμπόρους όπως και στους καταναλωτές. Πριν εξετάσουμε τα οφέλη του digital marketing, ας πάρουμε μια γρήγορη ιδέα μερικών από των βασικότερων μορφών:

  • Ιστότοποι (website)
  • Blogs
  • Διαφήμιση banner στο Διαδίκτυο
  • Ηλεκτρονικό περιεχόμενο βίντεο
  • Πληρωμή ανά κλικ – διαφήμιση (PPC)
  • Μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Email marketing)
  • Μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων – Social media marketing (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn κ.λπ.)
  • Mobile marketing (ASO, SMS, MMS, κ.λπ.)

Αυτά είναι κάποια από τα εργαλεία του digital marketing και όπως είναι γνωστό τα δεδομένα στην τεχνολογία αλλάζουν καθημερινά με αποτέλεσμα να βγαίνουν στην επιφάνεια όλο και νέα μέσα.

Οπότε, γιατί digital marketing;

Πρώτα απ ‘όλα, το digital marketing είναι απείρως πιο προσιτό από ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι μάρκετινγκ. Μια καμπάνια email marketing ή Social media marketing, για παράδειγμα, μπορεί να μεταδώσει ένα μήνυμα στους καταναλωτές ταχύτερα, αποδοτικότερα, πιο στοχευμένα και σίγουρα με πολύ μικρότερο κόστος από την μέχρι τώρα γνωστή διαφήμιση. Ένα από τα κύρια οφέλη της ψηφιακής διεξαγωγής του μάρκετινγκ είναι η ευκολία με την οποία τα αποτελέσματα μπορούν να παρακολουθούνται. Αντί να διεξάγετε ακριβή έρευνα πελατών, μπορείτε να δείτε γρήγορα τα ποσοστά απόκρισης των πελατών και να μετρήσετε την επιτυχία της εκστρατείας μάρκετινγκ σε πραγματικό χρόνο, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να σχεδιάσετε πιο αποτελεσματικά την επόμενη. Ίσως η ισχυρότερη ένδειξη της σπουδαιότητας του digital marketing είναι ότι τα ψηφιακά έντυπα μέσων ξεπερνούν γρήγορα τις παραδοσιακές μορφές κατανάλωσης πληροφοριών.

Η ουσία είναι ότι η ψηφιακή εποχή είναι εδώ και εκείνες οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στο νέο κλίμα μάρκετινγκ διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να εξαφανιστούν αργά ή γρήγορα. Τα οφέλη του digital marketing φαίνονται τεράστια για τις μικρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις και σίγουρα συνιστάται να καθιερωθεί μια ψηφιακή στρατηγική το συντομότερο δυνατό. Δεν χρειάζεται να κοστίζει πολλά και μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για την απόκτηση νέων πελατών, την εξυπηρέτησή τους και την πραγματοποίηση πωλήσεων σε πραγματικό χρόνο. Είναι επίσης σαφές ότι με την απαιτούμενη συνειδητοποίηση, γνώση και δεξιότητα στο digital marketing η επιτυχία είναι σίγουρη.

Για οποιαδήποτε απορία ή σε περίπτωση που χρειάζεστε digital strategy για την επιχείρησή σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] .